Dubbele onk race Spa!

Vrijdag voor het race weekend reden we een vrij training om het lange circuit weer onder de knie te krijgen, en om de motor goed te kunnen afstellen voor de 2 races op Zondag.
De trainingen verliepen goed, en we gingen met vertrouwen de kwalificaties in.
In beide kwalificatie trainingen reed ik een tiende tijd. met een nieuw pr. en de tiende startpositie waren we tevreden, en klaar voor de racedag.
 
Onder extreem warme omstandigheden werden de races verreden.
De start van race 1 was niet goed, en ik verloor een aantal plaatsen. Gelukkig kon ik deze plekken snel weer terugpakken, en reed ik op de negende plek.
Davy Thoonen reed voor mij, en ik kon hem goed volgen, maar ik was niet snel genoeg om hem te kunnen inhalen. Twan van Poppel die in de kopgroep voor ons reed schoof even licht onderuit, en kwam vlak voor mij de baan weer op. Even later kon ik hem inhalen, maar snel pakte hij me weer terug. Inmiddels hadden we een gat geslagen op de groep achter ons van 17 seconden! ik kon geen aanval meer plaatsen op de jongens voor me, en kwam als negende over de finish!
met goede rondetijden en de aansluiting om de zevende plek gingen we vol vertrouwen race 2 in om ook dan top tien te rijden.
 
Na een koude douche en goed eten en drinken was het tijd voor de tweede race.
In de opwarm ronde merkte ik dat mijn voorwiel stuiterde bij hoge snelheid en bij het aanremmen.
mijn start was goed, maar al in de eerste ronde verloor ik de aansluiting, en zakte ik terug in een grote groep die reed om de negende plek.
Doordat ik geen vertrouwen had vanwege de trillingen in de voorband reed ik 1,5 seconde per ronde langzamer en zakte ik even terug naar p12.
Later in de race kon ik wat beter met de trillingen omgaan, en reed ik weer terug naar de negende plek, en kon ik met twee seconden voorsprong als negende finishen. Gezien de omstandigheden was dit niet verkeerd, en haalden we het maximale uit deze race.
 
Het was een geslaagd weekend, gezellig, mooi weer, en twee races in de top tien!

Copyright © 2013. All Rights Reserved.