Speed challenge Assen

Op 9 en 10 Juni werden er in Assen 2 wedstrijden gereden om het ONK Supersport. De kwalificaties op Zaterdag gingen niet erg goed, er stond veel wind en ik had moeite om in een goed ritme te komen.Uiteindelijk mocht ik vanaf de 19e plek starten.

Voor de racedag hebben we nog wat dingen veranderd aan de voorvork.
Dit bleek in de warm-up goed te werken.

Race 1:
Mijn start was goed, maar in de eerste bocht verloor ik weer een aantal plekken. Ik probeerde om meteen weer die plekken terug te pakken. Iets te laat remde ik bij de gt bocht, en ik schoot rechtdoor.
Dit kostte me weer 4 plaatsen! Verder in de race kon ik steeds verder naar voren rijden. Ik had wat moeite om een groepje voorbij te komen, maar toen ik eenmaal 16e lag  reed ik het gat naar de groep voor me snel dicht Helaas was dit al te laat, want toen ik over de finish kwam was het gaatje nog maar 1 sec. Een 16e plek dus, geen punten, maar met snelle rondetijden hadden we vertrouwen voor race 2.

Race 2:
Bij de start maakte ik een grote fout! ik bewoog toen het licht op rood stond, en kreeg 20 sec. straftijd. De race ging goed, ik moest weer van achteren komen, maar lag snel weer op de 16e  plek.
Het gaatje naar de nummer 14 en 15 reed ik snel dicht, maar ik kwam er niet voorbij! met de 20 sec. straftijd werd ik 20e in deze race. Dit was niet waar we op gehoopt hadden, maar met een snelste rondetijd die gelijk is aan de nummer 11 in de race waren we zeker tevreden.
De laatste tijd heeft het team hard gewerkt om de motor te verbeteren. Tot nu toe pakt het zeker positief uit! Er zijn nog een aantal veranderingen aan de motor die we gaan proberen, dus hopelijk kunnen we de komende races weer een stap vooruit maken!

Foto's

Copyright © 2013. All Rights Reserved.